De robots van Electric Circus lijken levensecht en worden bediend door middel van afstandsbediening. Deze techniek is geleend van de film-industrie , en staat bekend als "animatronics", nu grotendeels vervangen door computer-animatie.
Het gebruik van animatronics in straattheater wordt niet vaak gedaan en zorgt voor een verrassend effect.

Naast deze techniek is Electric Circus al jaren aan het experimenteren met iets nieuws! De bediening wordt nu vervangen door programmering.
De draadjes van de marionet werden eerder vervangen door de golven van radiocontrol, nu staan de poppen geheel vrij van de bediener en kunnen ze zelfstandig bewegen! In feite zijn het nu pas echt robots, in staat om autonoom te reageren!

in verdere ontwikkeling:

Non Virtual Reality


Omdat we niet weten of festivals en evenementen het komende seizoen op een normale manier kunnen plaatsvinden, experimenteren we met een andere vorm om Headspace-items en aanverwante werken te laten zien.

Van december ’20 tot februari ’21 hebben we een installatie achter 3 grote ramen van een galerie in Amsterdam laten draaien. Het publiek kon buiten sensoren triggeren om delen van de installatie binnen in beweging te zetten. We zijn erg geïnspireerd door dit experiment en willen dit graag verder ontwikkelen om het in andere vensters te kunnen plaatsen; denk aan winkel etalages, restaurants vensters en leegstaande panden in een winkelstraat, langs een wandelroute of in de buurt bij een festivalterrein. Ook hebben we plannen voor het maken van eigen mobile vitrines, om deze vrij op elk plein of veld te kunnen plaatsen. Het project is nog in ontwikkeling, ideeen en suggesties zijn van harte welkom!


* filmpje
* artikel Parool

Headspace

We bouwen aan nieuwe illusionaire machientjes om aan de installatie toe te voegen, zowel buiten als binnen in de hoofden.

molen op drift:

-->

spelen en experimenteren

spelen:
dit tekenmachientje maakt in een slakkentempo patronen in het zand, eindeloos.

De behekste kroonluchter:
deze kroonluchter lijkt tot leven te komen. Het begint te draaien en de vlammen groeien hoger en hoger. Dit resulteert in een hypnotiserende spektakel van vlammen die verschillende vormen en kleuren aannemen.

experiment:
Een experiment met waterstof gas in een 40 meter lange worsthulst...om de voortplantings snelheid van de vlam te testen. Die bleek een duizelingwekkende 7000 km /uur.


bromfiets experiment:

super zuinige motor op licht gewicht fiets; deze bromfiets zou 500 km op 1 liter benzine moeten doen


De behekste kroonluchter:
een sculptuur van bewegende vuur


balanceren met waterstofgas


pannenkoek-machine:

pannenkoek-machine: pannenkoek wordt automatisch omgedraaid. Nog niet helemaal geslaagd, met de hand bakken gaat sneller (wel minder leuk)


water-lager


natuurlijke omgeving rond de werkplaats

making of...

Electric Circus is ontstaan op de inmiddels ontzielde vrijplaats ADM.
In 2019 is Electric circus neergestreken op het Domijn in Weesp