De robots van Electric Circus lijken levensecht en worden bediend door middel van afstandsbediening. Deze techniek is geleend van de film-industrie , en staat bekend als "animatronics", nu grotendeels vervangen door computer-animatie.
Het gebruik van animatronics in straattheater wordt niet vaak gedaan en zorgt voor een verrassend effect. De speler en de robot begeven zich onder het nietsvermoedende publiek, van daar - meestal ongemerkt - wordt de robot bestuurd. Op deze manier kan de robot heel direct reageren op de reacties van het publiek. En ontstaan fascinerende interacties.

Ondanks het succes van deze techniek is Electric Circus aan het experimenteren met iets nieuws! In het nieuwe project 'Headspace' zal de bediening vervangen worden door programmering.
De draadjes van de marionet werden eerder vervangen door de golven van radiocontrol, nu zullen de poppen geheel vrij staan van de bediener en zelfstandig gaan bewegen! In feite zijn het dan pas echt robots, in staat om autonoom te reageren!

In de maak: Project Headspace

headspace
headspace
headspace
headspace

Op het moment werken we aan: Project 'Headspace'

'Headspace' geeft ruimte voor nieuwe gedachten

Net zoals je bij de kapper een ander kapsel krijgt, krijg je bij 'Headspace' een ander hoofd. Je zet het hoofd op, als een grote ruimte helm. Het hoofd sluit als een geluid- en licht-dichte bol de wereld om de toeschouwer heen af. Een schouwspel begint ...vlak op de huid, vol kleine details. Een schouwspel uitgevoerd door een machinerie van beelden en geluiden, levensechte poppen en optisch bedrog. Alles wat er te zien en te horen is, is echt tastbaar aanwezig, geen schermpjes. De toeschouwer kan voor enkele minuten zijn gedachten laten wegzinken in de 'Headspace'.

spelen en experimenteren

spelen:
dit tekenmachientje maakt in een slakkentempo patronen in het zand, eindeloos.

De behekste kroonluchter:
deze kroonluchter lijkt tot leven te komen. Het begint te draaien en de vlammen groeien hoger en hoger. Dit resulteert in een hypnotiserende spektakel van vlammen die verschillende vormen en kleuren aannemen.

experiment:
Een experiment met waterstof gas in een 40 meter lange worsthulst...om de voortplantings snelheid van de vlam te testen. Die bleek een duizelingwekkende 7000 km /uur.


bromfiets experiment:

super zuinige motor op licht gewicht fiets; deze bromfiets zou 500 km op 1 liter benzine moeten doen


De behekste kroonluchter:
een sculptuur van bewegende vuur


balanceren met waterstofgas


pannenkoek-machine:

pannenkoek-machine: pannenkoek wordt automatisch omgedraaid. Nog niet helemaal geslaagd, met de hand bakken gaat sneller (wel minder leuk)


water-lager


natuurlijke omgeving rond de werkplaats

making of...

Electric Circus zou niet bestaan zonder de fantastische vrijplaats: ADM! ga naar site ADM